
اختراع اولین مایکروویو و نگاهی به تاریخچه آن
اختراع اولین مایکروویو و نگاهی به تاریخچه آن
اختراع اولین مایکروویو و نگاهی به تاریخچه آن ، ماکروویو در
سال ۱۹۴۵ توسط مهندس خودآموزی به نام پرسی لی بارون
اسپنسر (percy lebaron spencer) بهصورت کاملاً تصادفی اختراع شد.
وی در سال ۱۹۴۵ سرپرستی پروژهای مرتبط با رادار برای شرکت ریتیان تکنالوجیز
(Raytheon Technologies Corporation)، ابر شرکت فعال در حوزه دفاعی و هوافضا بود.
اسپنسر درحالیکه در حال بررسی یک لامپ خلأ (Vacuum tube) به نام مگنترون بود،
متوجه شد که تکه شکلاتی در جیبش به دلیل نزدیکی با حرارت آب شده است.
او پس از مشاهده این اتفاق تصمیم گرفت آزمایش دیگری را انجام دهد و برای انجام این آزمایش،
دانههای ذرت مخصوص تهیه پاپ کورن را در نزدیکی مگنترون قرارداد و مشاهده کرد پس از گذشت
مدتی از قرار گرفتن ذرتها در کنار این وسیله، تمام دانهها تبدیل به پاپ کورن شدند.
اسپنسر در آزمایش بعدی خود تخممرغی را کنار مگنترون قرارداد
پس از گذشت مدتی از مجاورت تخممرغ با حرارت، متوجه شد فشاری در حال ایجاد شدن در داخل
تخممرغ است و این فشار بهقدری افزایش یافت که تخممرغ منفجر شد. پس از انفجار تخممرغ اسپنسر
متوجه داغ بودن زرده آن شد. او متوجه شد که انرژی کمچگالی منتشرشده از سوی مگنترون، میتواند
سرعت پخت غذاها را به میزان قابلتوجهی بیشتر کند.
او پس از پی بردن به این موضوع، وسیلهای جعبه مانند با یک در ایجاد و انرژی ماکروویو یا به بیان دیگر
انرژی ریزموج را به آن منتقل کرد. زمانی که درب آن وسیله بسته میشد، انرژی محبوسشده در داخل آن،
باعث ایجاد میدان مغناطیسی با تراکم بالا میشد و زمانی که اسپنسر غذا را در داخل آن قرار میداد حرارت
ناشی از انرژی ایجادشده در آن وسیله، باعث پخت غذا میشد.
بهاینترتیب نخستین ماکروویو تاریخ ساخته شد.
یک سال پس از ساخت نخستین ماکروویو به دست اسپنسر
این وسیله تجاریسازی شد و برای نخستین بار در سال ۱۹۴۶ در رستورانی در آمریکا بهمنظور بررسی
عملکردش، مورداستفاده قرار گرفت. ماکروویوهای اولیه در مقایسه با ماکروویوهای جمعوجور امروزی
بسیار بزرگ بودند. ارتفاع این ماکروویوها در حدود ۱۶۷ سانتیمتر و وزن آنها بیش از ۳۴۰ کیلوگرم بود
و با قیمت ۵ هزار دلار به فروش میرسیدند که برای یک ماکروویو واقعاً قیمت زیادی بود.
قیمت بالا، ابعاد بزرگ و تردید افراد در مورد کارآمد بودن مایکروفر و عملکرد خوب آن در پخت غذا باعث
کاهش فروش این وسیله شد. ماکروویو در ابتدا جزو لوازم خانگی لوکس بود و تنها در رستورانهای
گرانقیمت که صاحبان آنها توانایی خرید این وسیله را داشتند، استفاده میشد؛ البته طراحی
ماکروویوها در مدت کوتاهی پیشرفت زیادی کرد و این دستگاهها سبکتر و ارزانقیمتتر شدند.
به همین دلیل رستوراندارهای بیشتری متقاضی خرید آنها شدند.
تبدیلشدن ماکروویو به یکی از لوازم خانگی متداول در منازل
در سال ۱۹۷۵ تقاضای عموم مردم برای خرید ماکروویو به میزان بسیار زیادی افزایش یافت
و فروش ماکروویو از فروش اجاقگازهای متداول پیشی گرفت؛ زیرا با نزدیک شدن به قرن
بیست و یکم مردم روزبهروز گرفتارتر میشدند و عادات آنها برای پخت غذا نیز در حال تغییر بود.
افزایش سهولت و سرعت تهیه غذا به کمک ماکروویوها، باعث شد این دستگاهها به یکی از
لوازم خانگی متداول تبدیل شوند و افراد زیادی برای خرید آنها وسوسه شوند.
باتشکر از همراهی شما،دیجی مایکرو
اشتراك و دنبالك
ترک بک و لینک بک برای این مقاله وجود ندارد
ارسال یک نظر