چند تصور غلط در مورد مایکروویو
چند تصور غلط در مورد مایکروویو
مایکروویو به عنوان یک وسیله ضروری آشپزخانه، ایده پخت سریع غذا و گرم کردن مجدد غذا را
متحول کرده است. آماده کردن غذا با فر مرتبتر است و تابهها یا قابلمههای کثیف کمتری برای شستن وجود دارد.
اگر از این دستگاه همه کاره فقط برای گرم کردن باقیماندهها استفاده میکنید،
از حداکثر پتانسیل آن استفاده نمیکنید. یک مایکروویو همچنین
میتواند غذای منجمد را یخزدایی کند، بپزد، کباب کند و غذا را از ابتدا در چند ثانیه بپزد.
با وجود تطبیق پذیری و کارایی آن، هنوز بحث های زیادی در طول سال ها برانگیخته شده است.
برخی معتقدند غذاهای مایکروویو مواد مغذی کمتری را در خود نگه میدارند
یا بدتر از آن مایکروویو تشعشعات خود را به آشپزخانه شما ساطع میکند.
اگر شما یکی از آنها هستید که شک دارید که آیا استفاده
از این دستگاه ایمن است یا خیر، این مقاله مخصوص شما نوشته شده است.
تصور غلط 1: غذا در مایکروویو به دلیل تشعشع خطرناک است
همانطور که از نامش پیداست، مایکروویو با استفاده از امواج مایکروویو، که امواج انرژی
مشابه امواج رادیویی هستند، غذا را گرم و طبخ می کند.
چنین امواجی هیچ آسیبی به انسان وارد نمی کند و رادیواکتیو نیست.
اگرچه تشعشع درمایکروویو وجود دارد، اما به هیچ وجه خطرناک نیست. تشعشعات یونیزان
ابتدا باید ساطع شوند تا “رادیواکتیو” شوند، که مایکروویو این کار را نمی کنند.
از این رو، چنین افسانه ای که مواد غذایی در مایکروویو رادیواکتیو هستند
و می توانند برای سلامتی انسان خطراتی ایجاد کنند، بعید است که درست باشد.
نکته دیگر این است که خاصیت فر که فقط مولکولهای خاصی مانند آب موجود در غذا را گرم میکند،
آنها را به وسیلهای عالی برای پختن غذا بدون تغییر در آن تبدیل میکند.
به خاطر داشته باشید که طول موج هایی که یک مایکروویو تولید می کند
به اندازه کافی قدرتمند نیست که بتواند DNA انسان را در دراز مدت تغییر دهد.
تصور غلط 2: مایکروویو ارزش غذایی را از بین می برد
ما نمی توانیم انکار کنیم که این پیام منتشر شده توسط جوامع تغذیه سالم آنلاین کاملاً اشتباه نیست،
اما به نوعی گمراه کننده است. صرف نظر از هر روش پخت و پز،
مواد مغذی موجود در غذا در هنگام مواجهه با گرما به قطعات تقسیم می شوند.
هنگام استفاده از مایکروویو برای پخت و پز، مایع یا آب بسیار کمی درگیر است.
بر اساس بیانیه دانشکده پزشکی هاروارد، پختن غذا با استفاده از این دستگاه
می تواند مواد مغذی بیشتری نسبت به جوشاندن و بخارپز کردن حفظ کند.
کاترین آدامز هات، یکی دیگر از متخصصان تغذیه و دانشمند مواد غذایی تایید شده،
ادعا کرد که پختن غذا در کوتاه ترین زمان و تنها با استفاده از حداقل مقدار مایع یکی از بهترین
روش های پخت برای حفظ مواد مغذی است. بدون شک یک اجاق مایکروویو می تواند این الزامات را برآورده کند.
تصور غلط 3: غذای مایکروویو سرطانی است
این تصور غلط ممکن است ناشی از یک سوء تفاهم اساسی از اصل کار دستگاه باشد.
عملکرد مایکروویو شامل استفاده از تابش فرکانس رادیویی (RF) است
و مهمتر از همه، اشعه گاما یا اشعه ایکس که برای
سلامتی انسان مضر است، حتی سرطان ها، تولید نمی کند.
اصول کار یک کوره شامل استفاده از یک طیف الکترومغناطیسی برای انتشار تابش است.
مولکول های آب موجود در غذا به سرعت تابش را جذب می کنند
و شروع به ارتعاش و مالش روی یکدیگر می کنند. نیروهای اصطکاک
بین این مولکول ها گرما ایجاد می کنند، که به این ترتیب غذای شما گرم می شود.
همچنین بسیاری از مطالعات نشان داده اند که غذاهای سرخ شده و کبابی ممکن است
حاوی سرطان زا باشند. بنابراین، پخت غذا با استفاده
از مایکروویو ایمن تر و سالم تر از سایر روش های پخت سنتی است.
نکته مهم دیگر این است که تشعشعات تولید شده توسط اجاق گاز فقط
در طول فرآیند پخت باقی می ماند و بلافاصله پس از خاموش شدن دستگاه از بین می رود.
برای خرید بهترین برند مایکروویو و مشاهده قیمت مایکروویو پاناسونیک لیست محصولات را بررسی نمایید.
باتشکر دیجی مایکرو
اشتراك و دنبالك
ترک بک و لینک بک برای این مقاله وجود ندارد
ارسال یک نظر