مطالب علمی مایکروویو
مطالب علمی مایکروویو
اجاق های مایکروویو بسیار سریع و کارآمد هستند زیرا انرژی گرما را مستقیماً به مولکول ها (ذرات ریز) در داخل غذا منتقل می کنند.
مایکروویوها مانند تابش خورشید، توسط گرما، غذا را گرم می کنند.
مایکروویو دقیقاً شبیه موجهای الکترومغناطیسی است که از طریق فرستنده های تلویزیون و رادیو از هوا عبور می کند.
این یک الگوی بالا و پایین پایین نامرئی برق و مغناطیس است که با سرعت نور از هوا عبور می کند (300000 کیلومتر یا 186000 مایل در ثانیه).
در حالی که امواج رادیویی در واقع می توانند بسیار طولانی باشند (بعضی از آنها دهها کیلومتر یا مایل بین یک موج تا موج دیگر). مایکروویوها به طور موقت کوتاهترین امواج رادیویی هستند.
مایکروویوها علی رغم اندازه کوچک، انرژی زیادی را به همراه دارند.
یکی از اشکالات مایکروویو ها این است که می توانند به سلول های زنده و بافت آسیب برساند.
به همین دلیل مایکروویوها می تواند برای مردم مضر باشد. اما در حال حاظر اين طور نيست اشتباه نكنيد!
و به همین دلیل اجاق های مایکروویو توسط جعبه های فلزی قوی احاطه شده اند که اجازه فرار از امواج را نمی دهند.
در عملکرد عادی، اجاق های مایکروویو کاملاً بی خطر هستند.
چگونه مايكروويو برق را به گرما تبديل ميكند؟
در داخل جعبه فلزی قوی، یک مولد مایکروویو به نام مگنترون وجود دارد.
هنگامی که شما شروع به پخت و پز می کنید، مگنترون برق را از پریز برق گرفته و آن را به امواج رادیویی با قدرت 12 سانتی متر (4.7 اینچ) تبدیل می کند.
مگنترون این امواج را از طریق کانال به نام راهنمای موج به درون محفظه مواد غذایی منفجر می کند.
غذا روی یک سطح چرخ دار قرار می گیرد و به آرامی دور آن می چرخد تا مایکروویو ها آن را به طور مساوی بپزند.
مایکروویوها از دیوارهای فلزی بازتابنده محفظه مواد غذایی، به همان اندازه که نور از آینه عبور ميكند، به عقب و جلو می روند.
هنگامی که مایکروویوها به خود مواد غذایی می رسند، آنها به راحتی گزاف نمی شوند.
درست همانطور که امواج رادیویی مستقیماً می توانند از دیوارهای خانه شما عبور کنند، بنابراین مایکروویوها نیز در داخل غذا نفوذ می کنند.
با عبور از آن، مولکولهای داخل آن را سریعتر ارتعاش می کنند.
مولکول های ارتعاش گرما دارند بنابراین، هرچه سریع تر لرزش مولکول ها باشد، غذا داغ تر ميشود.
بنابراین مایکروویو انرژی خود را بر روی مولکولهای موجود در مواد غذایی منتقل می کند و به سرعت آن را گرم می کند.
عملكرد كلى:
دقیقاً نحوه آشپزی غذا در مایکروویو بیشتر به آنچه از آن ساخته شده است بستگی دارد.
مایکروویوها مایعات موجود در مواد غذایی را با شدت بیشتری تحریک می کنند، بنابراین چیزی مانند میوه (با داشتن مایعات بیشتر در مرکز) در واقع از داخل به بیرون پخته می شود، زیرا در داخل بیشترین مقدار آب را دارد.
شما باید بسیار مراقب باشید که یک سیب پخته شده در مایکروویو را بخورید زیرا داخل ممکن است گرم شود، در حالی که پوسته خارجی حتی به سختی گرم شده است.
با غذاهای دیگر، که در آن محتوای آب به طور مساوی پراکنده است، احتمالاً خواهید دید که آنها از بیرون داخل آن درست ميشوند.
با تشکر، دیجی مایکرو
اشتراك و دنبالك
ترک بک و لینک بک برای این مقاله وجود ندارد
ارسال یک نظر