6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش اول
6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش اول
در دهه 1940، پرسی اسپنسر در Raytheon در حال آزمایش یک مگنترون – دستگاهی که امواج مایکروویو را تولید می کند
بود که متوجه شد یک آب نبات در جیبش ذوب شده است.
این کشف تصادفی او را به سمت ساخت چیزی که ما اکنون به عنوان اجاق مایکروویو مدرن می شناسیم سوق داد.
با گذشت سالها، این دستگاه آشپزخانه به یکی دیگر از مواردی تبدیل شده است که کارهای خانگی را بسیار آسان می کند.
با این حال سوالاتی در مورد ایمنی اجاق های مایکروویو باقی مانده است.
آیا تشعشعات استفاده شده توسط این اجاق ها برای انسان بی خطر است؟ آیا همین اشعه مواد مغذی موجود در غذای ما را از بین می برد؟
و در مورد آن مطالعه انجام شده بر روی گیاهانی که با آب گرم شده با مایکروویو تغذیه می شوند
(در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد) چطور؟
برای پاسخ به برخی از رایجترین (و فوریترین) سؤالات پیرامون مایکروویو، نظر سه متخصص پزشکی را جویا شدیم:
ناتالی اولسن، متخصص تغذیه و فیزیولوژیست ورزشی ثبتشده. ناتالی باتلر، متخصص تغذیه ثبت شده؛ و کارن گیل، متخصص اطفال.
وقتی غذا در مایکروویو پخته شود چه اتفاقی برای آن می افتد؟
ناتالی اولسن: مایکروویوها دارای نوعی تابش الکترومغناطیسی غیریونیزه هستند و برای گرم کردن سریع غذا استفاده می شوند.
آنها باعث ارتعاش مولکول ها و ایجاد انرژی حرارتی (گرما) می شوند.
طبق گفته FDA، این نوع تابش انرژی کافی برای کوبیدن الکترون ها از اتم ها را ندارد. این برخلاف پرتوهای یونیزان است
که می تواند اتم ها و مولکول ها را تغییر داده و باعث آسیب سلولی شود.
ناتالی باتلر: امواج تابش الکترومغناطیسی یا امواج مایکروویو توسط یک لوله الکترونیکی به نام مگنترون ارسال می شود.
این امواج توسط مولکول های آب در غذا جذب می شوند و باعث می شوند [مولکول ها] به سرعت ارتعاش کنند و در نتیجه غذا گرم می شود.
کارن گیل: اجاق های مایکروویو از امواج الکترومغناطیسی با طول و فرکانس بسیار خاص برای گرم کردن و پختن غذا استفاده می کنند.
این امواج مواد خاصی را هدف قرار می دهند و از انرژی آنها برای تولید گرما استفاده می کنند
و در درجه اول این آب موجود در غذای شما است که گرم می شود.
در صورت وجود، چه تغییرات مولکولی در مواد غذایی در مایکروویو اتفاق می افتد؟
تغییرات مولکولی بسیار کم با مایکروویو به دلیل امواج کم انرژی منتشر می شود.
از آنجایی که امواج غیریونیزه کننده در نظر گرفته می شوند، تغییرات شیمیایی در مولکول های غذا رخ نمی دهد.
هنگامی که غذا در مایکروویو گرم می شود، انرژی به غذا جذب می شود و باعث قطبی شدن یون های موجود
در غذا و چرخش می شود که باعث برخوردهای کوچک می شود. این همان چیزی است که باعث ایجاد اصطکاک
و در نتیجه گرما می شود. بنابراین، تنها تغییر شیمیایی یا فیزیکی غذا این است که اکنون آن را گرم می کنند.
نکته: مولکولهای آب موجود در مواد غذایی در مایکروویو با جذب امواج تابش الکترومغناطیسی به سرعت ارتعاش میکنند.
غذای پخته شده و بیش از حد پخته شده در مایکروویو داخلی به دلیل حرکت سریع و تبخیر سریع مولکول های آب،
بافت لاستیکی و خشک تری پیدا می کند.
KG: امواج مایکروویو باعث می شوند مولکول های آب به سرعت حرکت کنند و باعث اصطکاک بین آنها می شوند
این باعث تولید گرما می شود. مولکولهای آب در پاسخ به میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده توسط امواج مایکروویو،
قطبیت خود را تغییر میدهند، که به آن «تگردان» میگویند. هنگامی که مایکروویو خاموش می شود، میدان انرژی از بین می رود
و مولکول های آب تغییر قطبیت را متوقف می کنند.
برای مطالعه بخش های دیگر این مقاله بر لینک های زیر کلیک کنید.
6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش دوم
6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش سوم
با تشکز دیجی مایکرو
اشتراك و دنبالك
- 6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش سوم
[…] 6 سوال پیرامون مایکروویو|بخش اول […]
1 comment